Sunday, 29 March 2020

Čokoládový koláčik zo sladkých zemiakov a s jablčkami.


Dlho som odkladala uverejnenie tohto receptu, ale vždy keď ho doma robím, mám intenzívnu túžbu zdieľať tento sukulentný a zdravý recept. Tento recept je pôvodne od šéfkuchára Jacques La Merde z firmy IQ FOOD Co. z Toronta. Tento koláčik je z jeho slávneho dezertného menu. Pridala som nejaké korenie a experiment s rôznou chuťou ovocia, ako je pridávanie kúskov jabĺk alebo hrušiek. 


V každom prípade týmto dezertom docielite aby deti zjedli dostatočné množstvo bielkovín a po jednom kúsku budú chcieť viac.

Zloženie:
1 veľký sladký zemiak

1 šálka (250ml) prírodného mandľového masla

¼  šálky javorového sirupu alebo surového agave

1 šálka nesladeného jablkového pretlaku

3 lyžice chia semienok

½  šálky kakaového prášku

½ šálky čokoládových kúskov alebo malých kúskov čerstvého zeleného jablka

2 lyžičky sódy bikarbóny

¾ malej lyžičky morskej soli

½  lyžičky kardamónu

½ lyžičky škorice

½ lyžičky chilli prášku (podľa vašej chuti)


Postup:

1. Predohrejte rúru na 175 ° C.

2. Upečte zemiaky do mäkka (asi 45 minút) potom nechajte vychladnúť a ošúpte ich, rozotrite na mäkkú pastu.

3. Znížte teplotu na 165 ° C. Plech na pečenie s rozmermi 23x23cm s pergamenovým papierom.

4.  Do veľkej misky dajte zemiakovú kašu, mandľové maslo, sladidlo, jablkový pretlak a vytvorte mäkkú pastu.

5. Na vrch dajte všetky suché prísady. A všetko spolu dobre zmiešajte ale nemiešajte príliš dlho aby ste zmes nepremiešali.
6. Pečte 26 minút, vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Opatrne vyberte z plechu, zabalte do plastového obalu a nechajte asi hodinu zamraziť. Teplým nožom nakrájajte koláčiky. Podávame studený alebo izbovej teploty.