Dlho som odkladala uverejnenie tohto receptu, ale vždy keď ho doma
robím, mám intenzívnu túžbu zdieľať tento sukulentný a zdravý recept. Tento
recept je pôvodne od šéfkuchára Jacques La Merde z firmy IQ FOOD Co. z Toronta.
Tento koláčik
je z jeho slávneho dezertného menu. Pridala som nejaké korenie a experiment s rôznou
chuťou ovocia, ako je pridávanie kúskov jabĺk alebo hrušiek.
V každom prípade týmto
dezertom docielite aby deti zjedli dostatočné množstvo bielkovín
a po jednom kúsku budú chcieť viac.
Zloženie:
1 veľký sladký zemiak
1 šálka (250ml) prírodného mandľového masla
¼ šálky javorového sirupu alebo
surového agave
1 šálka nesladeného jablkového pretlaku
3 lyžice chia semienok
½ šálky kakaového prášku
½ šálky čokoládových kúskov alebo malých kúskov čerstvého
zeleného jablka
2 lyžičky sódy bikarbóny
¾ malej lyžičky morskej soli
½ lyžičky kardamónu
½ lyžičky škorice
½ lyžičky
chilli prášku
(podľa
vašej
chuti)
Postup:
1. Predohrejte rúru na 175 ° C.
2. Upečte zemiaky do mäkka (asi 45 minút) potom
nechajte vychladnúť a ošúpte ich, rozotrite na mäkkú pastu.
3. Znížte teplotu na 165 ° C. Plech na pečenie s
rozmermi 23x23cm s pergamenovým papierom.
4.
Do veľkej misky dajte zemiakovú kašu, mandľové
maslo, sladidlo, jablkový pretlak a vytvorte mäkkú pastu.
5. Na vrch dajte všetky suché prísady. A všetko
spolu dobre zmiešajte ale nemiešajte príliš dlho aby ste zmes nepremiešali.
6. Pečte 26 minút, vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Opatrne vyberte z plechu, zabalte do plastového obalu a nechajte asi hodinu
zamraziť.
Teplým nožom nakrájajte koláčiky. Podávame studený alebo izbovej teploty.