Tento surový šalát podporuje produkciu
žlče, ak máte pocit, že vaše trávenie je pomalé, surová repa môže pomôcť zvýšiť
agni (oheň
tráviaceho
ústrojenstva).
V prípade ak ťažšie trávite surového jedla môžete repu po nastrúhaní napariť
po dobu 3 minút. Môžete tiež pridať fenikel alebo mätu na podporu trávenia.
Tento šalát je obzvlášť výhodný, ak máte ťažkosti s trávením tukov.
Ingrediencie: pre 4 porcie
1 stredne veľká alebo veľká červená repa, nastrúhaná
1 surové jablko, nakrájané na tenké
plátky (voliteľné)
1 stredne veľká mrkva, nastrúhaná
1 lyžička jaggery (cukru)
citrónová šťava z ½ citróna
1 lyžička výživného droždia
Dijonská horčica podľa chuti (asi 1
polievková lyžica na veľkú repu, voliteľné)
Čerstvý zázvor, jemne nastrúhaný
Soľ podľa chute
Postup:
1. Skombinujte všetky ingrediencie v stredne
veľkej miske. Rovnomerne vymiešajte.
2. Pochutnajte si na tomto šaláte pri
každom jedle.
3.Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v
chladničke, skonzumujte do 4 dni.
Poznámka:
Surová repa podporuje produkciu žlče a
preto je tento šalát obzvlášť výhodný, ak máte ťažkosti s trávením tukov.