Friday, 14 August 2020

Mandľové maslo s ashvagandhou (čítaj ašvaganda)

 

 
Príprava surového mandľového masla môže byť zdlhava, ale stojí za to vložiť do toho trpezlivosť, najmä keď viete, aké dôležité je zdravie vašich nadobličiek. A vtedy je dobré mať po ruke túto chutnú prispôsobenú verziu mandľového masla. Môžete ho používať aj ako prísadu do iných jedál, alebo ho použiť ako nátierku na hrianku s medom a škoricou. Môžete tiež použiť kešu orechy, namiesto mandlí. Je dobre ak ich cez noc namočite.






Ingrediencie: 


2 šálky mandlí, surové (1šálka – 250ml)

2 lyžičky ashwaganda prášok

1 lyžička ghee alebo kokosového oleja, ak je to potrebné

4 lyžice citrónovej šťavy

soľ podľa chute


Návod:

Použite kuchynský robot alebo silný mixér, do ktorého date mandle a  vymiešajte na nízkej až stredne nízkej rýchlosti. Nechajte vymiešať až pokým nevznikne hladké maslo. Môže to trvať kľudne od 10 do 30 minút. Na konci pridajte ashwagandha prášok. Možno budete musieť mixer zastaviť a zoškrabať hmotu zo strán a pridajte citrónovú šťavu a soľ. Použite malé množstvo oleja, ghee alebo kokosový olej ktorý vám môže pomôcť ak sa mandle zdajú byť suché, alebo sa dobre nemiešajú. Hotové maslo udržujte v chlade vo vzduchotesnej nádobe.