Príprava surového mandľového masla môže byť zdlhava, ale
stojí za to vložiť do toho trpezlivosť, najmä keď viete, aké dôležité
je zdravie vašich nadobličiek. A vtedy je dobré mať po ruke túto
chutnú
prispôsobenú
verziu mandľového masla. Môžete ho používať aj ako prísadu do iných jedál, alebo
ho použiť
ako nátierku
na hrianku s medom a škoricou. Môžete tiež použiť kešu orechy, namiesto mandlí. Je dobre ak ich cez noc namočite.
Ingrediencie:
2 šálky mandlí, surové (1šálka – 250ml)
2 lyžičky ashwaganda prášok
1 lyžička ghee alebo kokosového oleja, ak je to potrebné
4 lyžice citrónovej šťavy
soľ podľa chute
Návod:
Použite kuchynský robot alebo silný
mixér, do ktorého date mandle a vymiešajte na nízkej až stredne nízkej
rýchlosti. Nechajte vymiešať až pokým nevznikne hladké maslo. Môže to trvať kľudne
od 10 do 30 minút. Na konci pridajte ashwagandha prášok. Možno budete musieť mixer
zastaviť
a zoškrabať
hmotu zo strán
a pridajte citrónovú šťavu a soľ. Použite malé množstvo oleja, ghee alebo kokosový olej ktorý
vám môže pomôcť ak sa mandle zdajú byť suché, alebo sa dobre nemiešajú. Hotové
maslo udržujte
v chlade vo vzduchotesnej nádobe.