Friday 31 January 2020

Čerstvá Nutella



Komerčne vyrobená Nutella nielenže nemá skutočné živiny, ale každá jednotlivá zložka prechádza veľmi náročným spracovaním, čo teda znamená, že prirodzený stav týchto prísad, ktoré prispievajú k zafarbeniu a konzervovaniu, v ich zložení úplne chýba.

My milovníci čokolády a orechov sa len tak rýchle nemôžeme vzdať tejto pochúťky a poďme si ju pripraviť s malou úpravou, ktorú nám tento recept ponúka.


Tu je verzia Nutelly, ktorú si určite radi znova a znova urobíte.


Ingrediencie na prípravu 1 pohára (250ml):

1 pohár lieskových orechov namočených vo vode 8-10 hodín

¼ pohára javorového sirupu

1 lyžička vanilkového extraktu

¼  lyžičky morskej soli

¼  pohára surového kakaového prášku

2-4 lyžice kokosového mlieka

1 malá lyžička pomarančovej kôry


Oceďte a opláchnite lieskové orechy a dajte ich do kuchynského robota alebo do vysoko výkonného mixéra. Vymiešajte do hladka, a zoškrabte podľa potreby  zmes zo stien. V závislosti od sily vášho mixéra môže dosiahnutie požadovanej konzistencie trvať až 10 - 15 minút. Len čo sa lieskové orechy premenia na maslovú konzistenciu, pridajte sladidlo(javorový sirup), vanilku, soľ a kakaový prášok a do hladka vymiešajte. Pomaly podľa potreby pridávajte mlieko do požadovanej hustoty.