Komerčne vyrobená Nutella nielenže nemá skutočné živiny, ale každá jednotlivá zložka prechádza veľmi náročným spracovaním, čo teda znamená, že prirodzený stav týchto prísad, ktoré prispievajú k zafarbeniu a konzervovaniu, v ich zložení úplne chýba.
My milovníci čokolády a orechov sa len tak rýchle nemôžeme vzdať tejto pochúťky
a poďme
si ju pripraviť s malou úpravou, ktorú nám tento recept ponúka.
Tu je verzia Nutelly, ktorú si určite radi znova a znova urobíte.
Ingrediencie na prípravu 1 pohára (250ml):
1 pohár lieskových orechov namočených vo vode 8-10 hodín
¼ pohára javorového sirupu
1 lyžička vanilkového extraktu
¼ lyžičky morskej soli
¼ pohára surového kakaového prášku
2-4 lyžice kokosového mlieka
1 malá lyžička pomarančovej kôry
Oceďte
a opláchnite lieskové orechy a dajte ich do kuchynského robota alebo do vysoko
výkonného mixéra. Vymiešajte do hladka, a zoškrabte podľa potreby zmes zo stien. V závislosti od sily vášho
mixéra môže dosiahnutie požadovanej konzistencie trvať až 10 - 15 minút. Len čo sa
lieskové orechy premenia na maslovú konzistenciu, pridajte sladidlo(javorový
sirup), vanilku, soľ a kakaový prášok a do hladka vymiešajte. Pomaly podľa
potreby pridávajte mlieko do požadovanej hustoty.