Friday, 31 January 2020

Čerstvá Nutella



Komerčne vyrobená Nutella nielenže nemá skutočné živiny, ale každá jednotlivá zložka prechádza veľmi náročným spracovaním, čo teda znamená, že prirodzený stav týchto prísad, ktoré prispievajú k zafarbeniu a konzervovaniu, v ich zložení úplne chýba.

My milovníci čokolády a orechov sa len tak rýchle nemôžeme vzdať tejto pochúťky a poďme si ju pripraviť s malou úpravou, ktorú nám tento recept ponúka.


Tu je verzia Nutelly, ktorú si určite radi znova a znova urobíte.


Ingrediencie na prípravu 1 pohára (250ml):

1 pohár lieskových orechov namočených vo vode 8-10 hodín

¼ pohára javorového sirupu

1 lyžička vanilkového extraktu

¼  lyžičky morskej soli

¼  pohára surového kakaového prášku

2-4 lyžice kokosového mlieka

1 malá lyžička pomarančovej kôry


Oceďte a opláchnite lieskové orechy a dajte ich do kuchynského robota alebo do vysoko výkonného mixéra. Vymiešajte do hladka, a zoškrabte podľa potreby  zmes zo stien. V závislosti od sily vášho mixéra môže dosiahnutie požadovanej konzistencie trvať až 10 - 15 minút. Len čo sa lieskové orechy premenia na maslovú konzistenciu, pridajte sladidlo(javorový sirup), vanilku, soľ a kakaový prášok a do hladka vymiešajte. Pomaly podľa potreby pridávajte mlieko do požadovanej hustoty.