Pomaranče a limetky nemôžu pokaziť žiaden šalát, ryžu alebo praženú zeleninu. Tajomstvom tejto jednoduchej zmesi je chuť pomaranča a balzamikového octu. Pre Vata dóšu môžete pridať štipku zázvoru a pre pittu pridajte 1/2 lyžičky čerstvého fenikla.
Ingrediencie:
1/4 šálky (60 ml) organického balsamikového octu
3 stredne veľké pomaranče, olúpané
3 zelené cibule, iba biela časť alebo 1/4 šálky nasekanej tejto cibule
2 malé strúčiky cesnaku, olúpané
2 lyžice (25 g) sladidla podľa výberu
2 lyžice (30 ml) limetová šťava alebo 1/2 olúpanej limetky
1/8 lyžičky mletého bieleho korenia
1 lyžička soli
1/2 šálky (120 ml) olivového oleja
Postup:
Do mixéra vložte ocot, pomaranče, cibuľu, cesnak, cukor, limetkovú šťavu, korenie a soľ a do hladka vymiešajte. Nepoužitý dressing uchovajte v chlade a skonzumujte do 1 týždňa.