Príprava tohto pudingu je neuveriteľne jednoduchá. Všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať dohromady - mandľové mlieko, kakaový prášok, javorový sirup atrošku vanilky - a potom to zasypeme chia semiačkami.
Šľahačom sa uistite, že budú chia semiačka rovnomerne pokryté čokoládovou mliečnou zmesou, potom pudingovú zmes preložte do chladničky, aby zhustla! Puding by mal byť pripravený na servírovanie zhruba za 15 až 20 minút, ale môžete ho tiež nechať v chladničke niekoľko dní.
SUROVINY
• 1 šálka nemliečneho mlieka (mandľové, ovsené, konopné atď.)
• 2 až 3 lyžice surového kakaového prášku (alebo kakaový prášok, môžete tiež použiť zmes čokolády s korením)
• 2 až 3 lyžice javorového sirupu alebo datle
• 1/4 šálky chia semiačok
• Môžete pridať zázvor, kardamón alebo škoricu.
POSTUP
• V miske na mixovanie zmiešajte mlieko, 2 lyžice kakaového prášku a 2 lyžice javorového sirupu. Zmes ochutnajte a podľa chuti pridajte viac kakaového prášku alebo javorového sirupu. Majte na pamäti, že chia semiačka mierne zriedia príchuť čokoládového mlieka.
• Ak chcete pripraviť dve jednotlivé porcie, nalejte 2 polievkové lyžice chia semiačok do dvoch samostatných nádob, ktoré majú viečka. Medzi dve nádoby rozdelíme čokoládové mlieko a potom pomocou varešky dobre premiešame.
• (Prípadne môžete pridať chia semiačka do zmesi čokoládového mlieka, aby ste ich dobre premiešali, a potom naliať chia puding do odkladacích nádob - je to úplne na vás!) Tiež, ak sa vám nepáči chia štruktúra, môžete zmes zmiešať pre jemnejšiu textúru.
• Puding preložíme do chladničky, aby zhustol, aspoň na 15 minút, ale čím dlhšie bude v chladničke, tým viac bude hustejší. Tento puding môžete pripraviť až 3 dni vopred, pokiaľ ho skladujete vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.