Atribút ktorý vidíš je atribútom tvojho jadra, atribút toho čo v skutočnosti si.
Najdôležitejšie je to, že je to kúsok jadra s ktorým sa spájaš, pracuješ na ňom, a ktorý je zvíraznený.
Atribút ktorý vidíš je atribútom tvojho jadra, atribút toho čo v skutočnosti si.
Najdôležitejšie je to, že je to kúsok jadra s ktorým sa spájaš, pracuješ na ňom, a ktorý je zvíraznený.
Kurkuma by mala byť hlavnou zložkou každej koreninovej zmesí. Tento žltý koreň je prospešný pre všetky tri dóše. Kurkuma sa pestuje v tropických podmienkach a zbiera sa raz do roka.
Preferovanou ajurvédskou metódou varenia zeleniny je dusenie na ghí alebo na pare na malom množstve vody. Pridanim soli na začiatku sa skracuje čas varenia. Jedenie nadbytočného množstva surovej zeleniny sa neodporúča, pretože je ťažká a ťažko stráviteľná! Surová strava je lepšia v lete alebo na obed, keď je trávenie najsilnejšie.
Preložené s Berdhanyinej nahrávky
Dnes budeme hovoriť o egu. O tom čo je ego, aké sú jeho funkcie a prečo s ním neustále bojujeme.
Čo je osud? Môžem ho zmeniť? Ako zisím čo je mojim poslaním? Riadi sa stvoriteľ osudom a poslaním? Na tieto otázky dostanete odpoveď v tomto satsangu.
Počiatky a história
Pôvod zázvoru nie je jasný a nie je ani známe to, že by rástol divo, ale
pestuje sa v mnohých tropických podnebiach po celom svete. Už od staroveku sa
však v starovekej Číne a Indii vyskytujú zmienky o jeho pestovaní a lekárskom
využití, čo naznačuje, že by mohol pochádzať niekde zo severnej Indie a
východnej Ázie.
Zdravím vás, ja som Berdhanya, vaša učiteľka a ochrankyňa a dnes budeme rozprávať o osude. Jednu z otázok, ktorú som našla dnes na mojom stole bola: „Čo je osud?“
Keď sa trochu oboznámite s koreninami zistíte, že pred tým, ako ich začnete spolu miešať, potrebujete zobrať do úvahy ich 5 rôznych kategórií:
Základné koreniny
Základné koreniny vašej namiešanej zmesi sú korenia, ktoré sú jemné a vhodné pre rôzne kombinácie.
Dnes máme to šťastie, že sú nám dostupné korenia takmer z celého sveta a máme možnosť tak obohatiť svoju vlastnú kuchyňu s chuťami iných národov.
Nie je jednoduché dostať sa ku bio koreninám a bylinkám, napriek tomu by váš výber mal byť založený na ich čerstvosti, sile, a čase zberu.